Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bilal Wahib

Bilal Wahib op verzoek van slachtoffer toch niet te gast in Beau

Bilal Wahib is donderdagavond toch niet te gast in de talkshow Beau, zo bevestigt zijn advocaat aan het ANP na berichtgeving van Shownieuws.
Door ANP/NU.nl

In de talkshow zou de 22-jarige acteur en zanger voor de eerste keer zelf zijn reactie geven op de commotie die is ontstaan na een chatsessie met een minderjarige jongen op Instagram. Wahib vroeg de jongen tegen betaling zijn geslachtsdeel te laten zien.

Het slachtoffer en zijn ouders vroegen Wahib om niet aan te schuiven bij Beau. De aankondiging dat hij daar zijn verhaal zou doen, leidde al tot flinke commotie op sociale media.

RTL zegt zich in de beslissing van Wahib te kunnen vinden. "We hebben alle begrip voor de achterliggende reden van Bilals keus om niet te komen vanavond."

Via zijn advocaat liet Wahib woensdag weten "vreselijk veel spijt" van zijn "onbezonnen, totaal misplaatste grap" te hebben. Diverse partijen trokken woensdag hun handen van Wahib af. Zo zette Top Notch, zijn platenlabel, alle activiteiten stil en haalde NPO Zapp hem van het programma Teenage Boss, dat hij presenteerde. Ook zijn oude afleveringen van het programma offline gehaald.

Donderdag werd bekendgemaakt dat Wahib zaterdag geen Edison Pop krijgt, terwijl de jury hem eigenlijk wel een prijs had toegekend.


Lees meer over:

MediaMedia en CultuurBilal Wahib

Aanbevolen artikelen