De Britse presentator Piers Morgan stopt per direct bij het programma Good Morning Britain dat hij sinds 2014 presenteerde, maakt de Britse televisiezender ITV dinsdag bekend. Hij kreeg veel kritiek op zijn negatieve uitspraken over Meghan Markle in de uitzending van maandag.

"Na gesprekken met ITV heeft Piers Morgan besloten dat het nu tijd is om Good Morning Britain te verlaten. ITV respecteert zijn beslissing en heeft er niets aan toe te voegen", aldus de zender in een verklaring.

De Britse mediawaakhond Ofcom liet dinsdag weten een onderzoek naar Morgan te hebben geopend. De toezichthouder ontving meer dan 41.000 klachten over zijn opmerkingen over het interview van Oprah Winfrey met Markle en prins Harry.

Markle vertelde in het gesprek onder meer dat zij suïcidale gedachten had als gevolg van de grote druk die zij ervoer. De presentator trok deze uitspraken in twijfel, wat hem op kritiek van zijn collega's kwam te staan.

Weerman Alex Beresford beschuldigde Morgan ervan een obsessie met het bekende koppel te hebben. "We weten inmiddels dat je Meghan Markle niet mag, zoals je al meerdere malen duidelijk hebt gemaakt in dit programma." Na die kritiek besloot Morgan voor een aantal minuten de studio te verlaten.

Denk jij aan zelfdoding? Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 113 (lokaal tarief) of 0800-0113 (gratis).