The Passion laat de komende tijd een volledige schaduwcast meerepeteren voor de live-uitzending van 1 april. Mocht een van de hoofdrolspelers corona krijgen, dan kan deze direct worden vervangen.

Voor de rol van Trijntje Oosterhuis, die Maria speelt, is dat waarschijnlijk niet nodig. Zij heeft onlangs corona gehad en Jaco Doornbos, van de productiemaatschappij die voor KRO-NCRV The Passion organiseert, gaat ervan uit dat zij immuun is. Dat zei hij vrijdag tijdens een onlinepresentatie vanuit Roermond.

De crew wordt onderworpen aan strenge maatregelen. "Niemand komt ongewenst de set op", aldus Doornbos. "We werken met een bubbel. Ook het koor staat niet op een kluitje. En we hebben het voordeel dat we in de openlucht staan, wat de risico's verkleint."

The Passion zou eigenlijk vorig jaar in Roermond plaatsvinden met veel publiek, maar vanwege het coronavirus kwam dat er niet van. Dit jaar is Roermond dan toch het decor voor de opvoering van het lijdensverhaal, maar het wordt volledig zonder publiek uitgevoerd.

Burgemeester Rianne Donders waarschuwt alvast mensen die bij de opvoering op Witte Donderdag 1 april naar Roermond komen om te kijken dat de coronamaatregelen gehandhaafd zullen worden. Ze deed een oproep om gewoon voor de tv naar The Passion te kijken.