De Tweede Kamerverkiezingen vinden woensdag plaats en dat blijft zeker in medialand niet onopgemerkt. In dit overzicht houden wij voor je bij welke televisie- en radioprogramma's je op de hoogte houden van al het nieuws.

vrijdag 26 februari om 13:31

Podcasts

  • In De Kiesmannen nemen Jochem Jordaan, Dylan Ahern en Floris Rijssenbeek je bij de hand. Elke woensdag behandelen ze een onderwerp uit de politiek, zoals 'wat is nou echt het verschil tussen links en rechts?'.
  • In Polititia (VPRO) geven Titia Hoogendoorn en Daniël van de Poppe de luisteraar een wekelijkse stoomcursus politiek, en maken ze actuele politieke onderwerpen inzichtelijk voor de beginnende en gevorderde stemmer. 
  • In Kiespijn delen de negentienjarige ICT-student Bas en de 48-jarige Iris, die bij een softwarebedrijf werkt, hun zoektocht speciaal voor de kiezer die voor het eerst mag gaan stemmen.
  • In De Spindoctors van NPO Radio 1/EO praat Tijs van den Brink met twee oud-spindoctors onder meer over hoe politieke partijen zichzelf zo aantrekkelijk mogelijk proberen te maken om op te stemmen.
  • Josette Daemen (promovendus politieke filosofie) en Daan Musters (masterstudent geschiedenis) maken samen Vergezichten, waarin ze in elke aflevering naar één ideologische familie (de liberalen, de confessionelen, de socialisten en de groenen) kijken.
vrijdag 26 februari om 11:49

Maandag 1 maart t/m vrijdag 5 maart

Ruud de Wild maakte voor de KRO-NCRV het programma Ingelijst, waarin hij lijsttrekkers aan de tand voelt over allerlei onderwerpen. Ondertussen fabriceert hij een kunstwerk dat gebaseerd is op hun favoriete songtekst. Het programma is elke avond te zien na het late NOS Journaal op NPO1.

vrijdag 26 februari om 11:35

Zondag 28 februari

Op RTL 4 en op RTL Z (met gebarentolk) is zondag het RTL Verkiezingsdebat te volgen, waar de partijleiders van de zes grootste partijen met elkaar in discussie gaan over onder meer klimaat, economie, diversiteit en de aanpak van corona. Het is het eerste live televisiedebat in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Eva Jinek is vanaf 21.10 uur te zien met een voorbeschouwing, waarna het debat onder leiding van Frits Wester en Jetske Schrijver om 21.25 uur van start gaat. Eva Jinek neemt de nabeschouwing om 23.15 uur weer voor haar rekening.

Bij de EO presenteert Thijs van den Brink vanaf zondag om 17.30 uur het nieuwe programma Stemmen van Nederland, waarin hij "de straat naar de studio" haalt. Achter drie voordeuren staan drie kiezers en lijsttrekkers gaan langs die deuren. In de eerste aflevering bellen Gert-Jan Segers, Esther Ouwehand en Joost Eerdmans aan bij 'een stem van Nederland'. 

vrijdag 26 februari om 11:34

Vrijdag 26 februari

Op NPO Radio 1 is vrijdag het eerste verkiezingsdebat van de NOS live te volgen tussen 17.00 en 19.00 uur. Het debat wordt gepresenteerd door Lara Rense en Xander van der Wulp, die in acht blokken steeds drie lijsttrekkers met elkaar in debat laten gaan.