Advocaat Khalid Kasem en het AD staan eind mei tegenover elkaar in de rechtszaal. Kasem zegt in een interview in de Volkskrant dat de krant onrechtmatig schreef dat hij informatie lekte naar de criminele organisatie van Ridouan T.

Het Openbaar Ministerie (OM) uitte daarna een identieke beschuldiging. Deze week werd echter bekend dat na een onderzoek van acht maanden geen bewijs werd gevonden voor de bewering dat Kasem informatie heeft gelekt. De advocaat eist nu een rectificatie van de krant.

"Mijn advocaat heeft bij het OM navraag gedaan of justitie inderdaad die overtuiging heeft", zegt Kasem in de Volkskrant. "Want als dat zo is, start je een strafrechtelijk onderzoek of dien je op zijn minst een klacht in bij de deken. Er loopt geen strafrechtelijk onderzoek tegen mij. En de recherche-officier heeft per mail, maar ook telefonisch kenbaar gemaakt dat er geen klacht tegen mij is ingediend."

Het AD schreef vorig jaar mei op basis van bronnen dat Kasem volgens het Openbaar Ministerie in 2015 informatie aan de organisatie van T. had verstrekt. Kasem ontkende dat destijds en begon een bodemprocedure.

De verdachtmakingen hebben er volgens Kasem toe geleid dat hij zowel een column bij Het Parool als de presentatie van het televisieprogramma De Vooravond aan zich voorbij zag gaan. "Als ik het programma zie, denk ik: het is een gemiste kans. Ik had dat leuk gevonden, en ik zou het - net als de huidige presentatoren overigens - goed hebben gedaan."