Mollenstreken is tijdens de liveshow van de NPO Zapp Awards 2021 verkozen tot het favoriete jeugdprogramma. Lavezzi Rutjes won twee Zapp Awards. Ook Matthyas het Lam, Roadtrippers en The Masked Singer vielen in de prijzen.

Kinderen konden in de afgelopen dagen stemmen op hun favoriete acteurs, programma's, online sterren en artiesten. Tijdens de show konden de kinderen nog stemmen op hun favoriete jeugdprogramma. NOS Jeugdjournaal-presentatrice Laura Hogendoorn maakte bekend dat Mollenstreken die prijs heeft gewonnen. Brugklas en Heel Holland Bakt Kids waren de andere genomineerde programma's. Het NOS Jeugdjournaal won de award vorig jaar.

Andere winnaars waren Matthyas het Lam (favoriete ster online), Roadtrippers (favoriete online serie) en The Masked Singer (favoriete familieprogramma). Het liedje Door de wind van Miss Montreal kreeg de award voor de favoriete track en Misfit 3 De Finale won in de categorie favoriete jeugdfilm.

Klaas van Kruistum en Britt Dekker presenteerden de uitreiking, die dit jaar zonder publiek plaatsvond. De genomineerden en kinderen keken live via een Zoom-verbinding mee. De uitreiking van de NPO Zapp Awards vindt sinds 2018 jaarlijks plaats. Kinderen bepalen met hun stem waar de prijzen naartoe gaan.