De finale van het bakprogramma Heel Holland Bakt is zondag gewonnen door Elizabeth. De verpleegkundige uit Spijkenisse versloeg medefinalisten Thijs en Eric in een finale die in het teken stond van de liefde, met haar achtdelige patisseriecreatie Liefde voor het leven.

Volgens de jury viel Elizabeth op door haar goede baktechnieken en haar hulpvaardigheid aan haar medekandidaten. "De twee anderen hebben zo hun best gedaan, dus ik heb hard gewerkt", aldus de 41-jarige winnares van de bakwedstrijd voor amateurbakkers over haar medefinalisten.

Heel Holland Bakt is de Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off. Het Omroep MAX-programma wordt gepresenteerd door André van Duin, met als jury culinair publicist Janny van der Heijden en meester-patissier Robèrt van Beckhoven.

De eerste aflevering van het achtste seizoen van Heel Holland Bakt trok 2.385.000 kijkers en was daarmee het best bekeken televisieprogramma van zondag 27 december. De halve finale van het bakprogramma trok op 7 februari bijna 3,5 miljoen kijkers. In 2020 keken 3,8 miljoen mensen naar de finale van het zevende seizoen van Heel Holland Bakt.