Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Woordvoerder Witte Huis geschorst na bedreigen politiek journalist

Witte Huis-woordvoerder TJ Ducklo is een week geschorst na het intimideren en bedreigen van Politico-journalist Tara Palmeri. Zij was, tot zijn ongenoegen, bezig met een artikel over Ducklo's relatie met een politiek verslaggever van de nieuwssite Axios, schrijft Vanity Fair vrijdag.
Door NU.nl

Het incident vond plaats tijdens een off the record telefoongesprek tussen Ducklo en Palmeri. "Ik zal je kapotmaken", zei de Witte Huis-woordvoerder, die daarbij ook vrouwonvriendelijke opmerkingen maakte en de suggestie wekte dat Palmeri jaloers was.

Het voorval werd vrijdag bevestigd door perschef Jen Psaki. "TJ Ducklo heeft zijn excuses aangeboden aan de verslaggever, met wie hij een verhit gesprek had over zijn persoonlijke leven."

"Hij is de eerste die erkent dat dit niet het gedrag is dat de president wil zien", aldus Psaki. Na zijn schorsing zal Ducklo niet meer met verslaggevers van Politico werken. President Joe Biden was niet bij de schorsing betrokken, benadrukte Psaki.

Het is opvallend dat het bij deze straf is gebleven, want Biden drong er op zijn eerste dag als president bij zijn personeel op aan respectvol om te gaan met anderen. "Ik maak geen grapje als ik dit zeg: als je voor mij werkt en ik hoor dat je een collega respectloos behandelt, dan twijfel ik geen seconde om je op staande voet te ontslaan", zei de president nog geen maand geleden.

Ducklo (32) heeft een relatie met Alexi McCammond van Axios. De twee leerden elkaar kennen tijdens de verkiezingscampagne van Biden. McCammond brengt geen verslag meer uit over het Witte Huis om belangenverstrengeling te voorkomen.


Lees meer over:

MediaWitte HuisVerenigde StatenMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen