Framing Britney Spears, de veelbesproken documentaire over de zangeres die is gemaakt door The New York Times, wordt maandag 15 februari uitgezonden op Net5.

De documentaire was vooralsnog niet voor Nederlandse kijkers te zien. In Amerika werd hij afgelopen week uitgezonden op de zender FX.

In Framing Britney Spears komt de curatele waaronder de zangeres al sinds 2008 staat ruimschoots aan bod. Hierdoor heeft ze al bijna dertien jaar geen controle over haar financiën en carrière. Dit gaat zelfs over de kleinste dingen; zo bepalen haar curators bijvoorbeeld of ze een kopje koffie mag kopen.

De documentaire zorgde voor nieuwe aandacht voor de #freebritney-beweging, fanatieke fans van de zangeres die willen dat ze weer zeggenschap over haar eigen leven krijgt. Ze protesteren buiten de rechtbank wanneer er zittingen worden gehouden. Ook donderdag kwamen enkele tientallen fans op de rechtszaak af.

Donderdag werd bekend dat het curatorschap over de zangeres voorlopig nog in handen blijft van haar vader. Hij deelt deze taak met het curatorbedrijf Bessemer. Dit tot onvrede van Spears, die wil dat alleen Bessemer controle houdt over haar financiën.

Framing Britney Spears is op 15 februari om 20.30 uur te zien op Net5.

Bekijk de trailer van Framing Britney Spears
60
Bekijk de trailer van Framing Britney Spears