Na Theo, zijn er nu drie andere Big Brother-bewoners die het huis vrijwillig hebben verlaten. De Nederlandse deelnemers Jowi, Daniëlle en Nathalie zijn weggegaan.

Dit volgt na het uitspreken van de wens om te vertrekken van Jowi. Die liet vrijdagavond weten niet langer mee te willen doen aan het programma. "Ik ga uit eigen wil, dit is een keuze waar ik mij echt wel goed bij voel", aldus de kandidaat.

Vervolgens zijn zaterdag alle kandidaten gevraagd of ze nog echt willen blijven of niet. Daarop pakten ook Nathalie en Daniëlle hun koffers. Op de livestream op Videoland, waar Big Brother 24 uur per dag te volgen is, zwaaien de overige bewoners de drie uit. Ze reageren droevig op hun vertrek, veel van de bewoners zijn in tranen en geschokt.

De reden van Jowi's vertrek zou met de sfeer in het huis te maken hebben. "Ik had mensen beter willen leren kennen en diepgaande gesprekken willen voeren. Dat heb ik gedaan, maar niet op het niveau dat ik wil. Ik heb dus niks behaald wat ik wilde behalen." Waarom ook Nathalie en Daniëlle besluiten om te vertrekken, is nog onduidelijk.

Het is niet de eerste keer van het seizoen dat een kandidaat vrijwillig uit Big Brother stapt. Eerder verliet ook al Theo het Big Brother-huis. De 54-jarige Amsterdammer vertrok omdat hij niet zichzelf kon zijn in het huis, vertelde hij later.

Er zijn nu nog negen bewoners over in het huis, waarvan twee Nederlandse en zeven Vlaamse.