Tim Hofman en het team waarmee hij aan de YouTube-serie BOOS werkt, zijn dinsdagmiddag door een groep van vijftien personen aanvankelijk omsingeld en daarna weggejaagd. Dat laat BNNVARA, opdrachtgever van Hofman, desgevraagd aan NU.nl weten.

"Het team van BOOS is vanmiddag tijdens opnamen belaagd door een groep mensen. Hun auto werd omsingeld door zo'n vijftien mensen die de auto bekogelden met eieren en zorgden voor een dreigende sfeer", aldus een woordvoerder van de omroep.

Het team kon na de gebeurtenissen wegrijden en de opnamedag elders vervolgen. BNNVARA laat daarnaast weten dat de opnames volledig losstaan van de recente rellen en onlusten in het land.

Hofman zelf uitte dinsdag zijn frustratie over het verstoren van de opnames. "Hey maar succes met stemmen op kneuzenpartijtjes die journalisten minachten, verdacht maken en het volk ophitsen tegen de verkeerde en geniet van je complotpodcastje waar een infantiele host vertelt dat vrije pers de duivel is."

De ervaringen van Hofman en zijn team lijken niet op zichzelf te staan. In de afgelopen weken werden journalisten in heel Nederland veelvuldig bedreigd en mishandeld.