The Sound of Music keert terug naar Nederlandse theaters, maar de hoofdrol is nog niet vervuld. AVROTROS gaat in het programma Op zoek naar Maria onder leiding van Frits Sissing op zoek naar een hoofdrolspeelster.

De talentenjacht van de omroep is vanaf 21 februari op zondagen te zien, wordt bekendgemaakt middels een persbericht. De zoektocht naar een hoofdrolspeelster voor de musical begint ruim tien jaar na Op zoek naar Zorro, waarin op televisie werd gezocht naar een hoofdrolspeler voor dat stuk.

In het programma zullen tien vrouwen strijden om de hoofdrol en worden beoordeeld door een vierkoppige jury. De kijker bepaalt wie in een zogenoemde sing-off moeten strijden om die aflevering niet af te vallen.

Op zoek naar Zorro was het laatste programma in een reeks waarin werd gezocht naar musicalacteurs. In Nederland begon dat in 2007, toen werd gezocht naar een actrice die Evita (Eva Perón) in de gelijknamige musical kon spelen. Brigitte Heitzer won de talentenjacht in dat jaar. Noortje Herlaar mocht na de winst Mary Poppins gaan spelen en Freek Bartels won de talentenjacht Op zoek naar Joseph.