Verschillende radiozenders komen vanwege de avondklok, die zaterdag ingaat, met een aangepaste programmering.

3FM-dj Sander Hoogendoorn trapt af met een marathon op YouTube en draait tussen 21.00 en 4.30 uur vanuit zijn huiskamer, maakt de radiozender vrijdag bekend. Elk uur staat in het teken van een ander genre. "Dat we de komende weken elke avond binnen moeten blijven, is een bittere pil. Laten we van de eerste nacht dan samen een feestje maken."

Op NPO 3FM is vanaf maandag ook het Avondklokkenspel te horen in de show van Rámon Verkoeijen en Mark van der Molen. De pubquiz voor luisteraars is gebaseerd op nummers die vaak op de zender worden gedraaid.

Bij 3voor12 Radio kunnen aansluitend tijdens de Avondklok Request liedjes worden aangevraagd. In het weekend wordt in de programma's Vera On Track en Kaat tot Laat aandacht besteed aan de avondklok.

Hans Klok te horen in De Avondklokshow op 100% NL

Ook Radio 538 heeft in de programmering ruimte gemaakt. De Coen en Sander Show gaat vanaf maandag een half uur langer door (tot 19.30 uur). Zij luiden vanaf 18.00 uur De 538 Avondklokshow in en worden daarna opgevolgd door een ander duo. Tijdens de show staan verzoeknummers van de luisteraars centraal en komt er een speciaal Avondklok-rad.

Op 100% NL is vanaf zaterdagavond het nieuwe tijdelijke programma De Avondklokshow te horen. Illusionist Hans Klok presenteert de eerste uitzending, waarin spelletjes, verhalen en muziek aan bod komen.

Ook KINK speelt in op de actualiteit en komt zaterdag met zijn eerste nachtprogramma. Tim op het Broek presenteert gedurende de avondklokuren een vooralsnog eenmalige extra editie van KINK Kafe.