De stembussen voor de Gouden RadioRing, de prijs voor het beste radioprogramma van het jaar, zijn woensdag geopend. Dit jaar kunnen mensen voor het eerst op de beste podcast stemmen, zo maakt AVROTROS woensdag bekend.

Net als in voorgaande jaren kunnen mensen stemmen op de Zilveren RadioSter Vrouw, de Zilveren RadioSter Man en de Gouden RadioRing. Daar is nu dus de Gouden Podcast aan toegevoegd.

"Podcasts zijn niet meer weg te denken uit het huidige media- en radiolandschap en de populariteit ervan blijft maar stijgen. Daarom is besloten deze nieuwe publieksprijs in het leven te roepen", aldus het persbericht.

In de nieuwe categorie maakt ook NU.nl kans met de dagelijkse podcast Dit Wordt Het Nieuws.

Het Gouden RadioRing Gala wordt ook dit jaar weer vanuit Theater Gooiland in Hilversum georganiseerd. Dit keer niet met een overvolle zaal en drukke loper, maar met alleen presentator Rob Janssen, de genomineerden en de uitreikers.

Tijdens de uitreiking op 28 januari worden naast de vier publieksprijzen ook de winnaars van de Marconi Awards bekendgemaakt. Deze juryprijzen bestaan uit de Oeuvre Award, de Aanstormend Talent Award en de Beste Zender Award. Via het YouTube-kanaal van AVROTROS is te volgen wie dit jaar met de prijzen naar huis gaan.