Na een sabbatical van zeven maanden is nieuwslezer Henk Blok terug op de radio. Ditmaal niet bij 538, maar bij Radio Veronica. Dat maakte Wilfred Genee bekend, die maandagochtend tijdens zijn show met Blok belde.

Vanaf maandag is Blok weer te horen als nieuwslezer. Hij gaat in de middaguren van 16.00 tot 19.00 uur aan de slag bij Dennis Ruyer en Celine Huijsmans. Eerder was Blok nieuwslezer bij De 538 Ochtendshow met Frank Dane.

"Ik heb genoten van mijn sabbatical en ben klaar voor een nieuw hoofdstuk in mijn carrière: het nieuws lezen in de middag op Veronica. Ik ben ontzettend blij om weer terug on air te zijn en luisteraars te voorzien van het laatste nieuws", aldus Blok.

Eind mei besloot Blok met sabbatical te gaan omdat de ziekte sarcoïdose, waar hij al vijftien jaar mee kampt, hem te veel werd. Sarcoïdose is een ziekte waarbij er spontaan ontstekingen in het lichaam ontstaan.

Blok zei toen dat hij zich wellicht beter ging voelen als hij niet "elke dag om 4.30 uur op moet, maar het blijft een soort experiment". Hij wilde meer tijd doorbrengen met zijn gezin.