De oudejaarsconference van Guido Weijers is live opgenomen met publiek dat aanwezig was via Zoom. "Dat draagt echt bij aan de sfeer", aldus de cabaretier.

"Omdat het zo'n vreemd jaar was en omdat de omstandigheden nogal raar zijn, wil ik vooraf vanuit de grond van mijn hart zeggen dat ik extra dankbaar ben voor iedereen die op dit moment voor de tv zit en kijkt. Dat geldt natuurlijk ook voor iedereen die we live kunnen horen via Zoom en andere kanalen", aldus Weijers.

Ook vertelde Weijers dat hij met Youp van 't Hek heeft overlegd over hun oudejaarsconferences. "Het maakt niet uit of we het wel doen of niet, Youp wordt toch wel veroordeeld", grapte de Noord-Brabantse cabaretier. De twee twijfelden aanvankelijk of ze moesten optreden.

De 43-jarige cabaretier wilde eerder nog weinig kwijt over de opnamelocatie van de oudejaarsconference. Voor Weijers was het pas de tweede keer dat hij de oudejaarsconference live voordroeg, terwijl Van 't Hek die al tien keer eerder voor zijn rekening nam.

"Ik kan er enorm mee op mijn bek gaan. Maar niet geschoten is altijd mis. In deze tijden moet je op z'n minst probéren om oplossingen te vinden. Of ze werken, weten we op 31 december", vertelde hij onlangs aan Trouw.