Een nieuwe reeks van de realityshow Big Brother gaat op 4 januari van start op RTL 4, na veertien jaar te zijn weggeweest van de Nederlandse televisie. Een introductie van de vier Nederlanders en vier Vlamingen die meedoen aan het realityprogramma dat navolging kreeg in 66 landen.

Daniëlle, 40 jaar (Made - Nederland)

Daniëlle is moeder van vijf kinderen en woont in een klein dorpje in Noord-Brabant. In het dagelijks leven is ze docent op het hoger beroepsonderwijs. Voor ze docent werd, werkte ze als consultant in het bedrijfsleven.

Daniëlle is naar eigen zeggen een pittige vrouw die altijd voor anderen klaarstaat en heeft de afgelopen jaren weinig tijd voor zichzelf vrijgemaakt. Ze ziet Big Brother als een break van het alledaagse die als geroepen komt.

Jowi, 25 jaar (Den Haag - Nederland)

Jowi is acht jaar geleden naar Nederland verhuisd voor zijn studie. Hij groeide op op Curaçao en is opgevoed door zijn grootouders. Nu volgt hij als een master Finance and Investments.

Jowi heeft sinds kort een relatie en laat zijn vriend achter om het Big Brother-huis in te gaan. Hij is al jaren fan van Big Brother en volgt van jongs af aan verschillende buitenlandse versies op de voet.

Liese, 28 jaar (Halen - België)

Liese uit Belgisch Limburg zegt een vrolijke flapuit te zijn met een groot empathisch hart en een humoristisch kantje. Ze werkt als zelfstandig thuisverpleegkundige.

Liese doet mee voor de ervaring, maar wil uiteraard ook graag met het prijzengeld naar huis. Ze vraagt haar moeder vaak om advies, wat in het huis niet zal kunnen. Ze gaat naar eigen zeggen haar vriend ontzettend missen.

Naomi, 31 jaar (Mechelen - België)

De 31-jarige Naomi werkt in een vegan lunchbar in Mechelen. Ze noemt zichzelf het zonnetje in huis en laat mensen graag lachen. Ze kan naar eigen zeggen moeilijk liegen en houdt niet van mensen die achterbakse spelletjes spelen.

Naomi is zeer actief op sociale media en deelt veel met haar volgers. Sinds enige tijd weet ze dat ze niet alleen op mannen valt, maar echt op een persoon en niet op een geslacht. Als iemand grappig is, dan kan ze naar eigen zeggen al heel snel verliefd worden.

Nathalie, 23 jaar (Groningen - Nederland)

Nathalie is geboren in Thailand, maar woont sinds haar eerste levensjaar al in Groningen. Ze is opgegroeid met telefoon en sociale media, en is zelf benieuwd hoe ze het zal ervaren wanneer dit allemaal wegvalt.

Nathalie gaat naar eigen zeggen confrontaties niet uit de weg en zegt waar het op staat, maar heeft liever dat alles koek en ei is. Om de mening van anderen zegt ze zich niet druk te maken.

Theo, 54 jaar (Amsterdam - Nederland)

De geboren Fries Theo runt zijn eigen klusbedrijf en heeft een zoon.

Theo wordt omschreven als open, eerlijk en rechtdoorzee. Hij heeft een uitgesproken mening en gaat graag discussies aan. Hij heeft een grote mond, maar een klein hartje. Waar hij echt niet tegen kan, is onrecht en dat maakt hij dan ook meteen duidelijk.

Thomas, 23 jaar (Etterbeek - België)

Thomas is gestopt met zijn studie en werkt nu met veel plezier als commercieel adviseur. Hij is fan van Big Brother en heeft zin om nu zelf deel te nemen. Hij woont samen met zijn vrienden in een huis waar hij zijn eigen studio heeft.

Thomas kan naar eigen zeggen niet goed doen alsof en kan er niet mee omgaan als mensen niet oprecht zijn.

Ziko, 34 jaar (Lokeren - België)

Ziko is choreograaf, runt zijn eigen dansschool en is in 2019 is uitgeroepen tot Belgisch kampioen breakdance. Ziko ziet zichzelf als een echte teamspeler.

Ziko woont bij zijn moeder en steunt haar bij de verzorging van zijn zus met het syndroom van Down. Ziko bidt vijf keer per dag, maar als het te druk is overdag, haalt hij het ook weleens 's avonds in.

De start van Big Brother wordt op 4 januari uitgezonden op RTL 4, RTL 5 en Videoland. Daarna is het programma iedere werkdag om 21.30 uur te zien op RTL 5 en te volgen via de livestreams op Videoland.