De LEGO Masters kerstspecial met BN'ers heeft zaterdag bij RTL 4 gemiddeld 1.202.000 kijkers getrokken, meldt Stichting KijkOnderzoek. Het leverde de bouwwedstrijd de tweede plek op op de lijst van best bekeken programma's.

Onder anderen Fien Vermeulen en Fernando Halman, Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels en Heleen van Royen en haar partner Bart Meeldijk moesten in de door Ruben Nicolai gepresenteerde speciale aflevering van de bouwwedstrijd het Hotel Heppie Veluwe bouwen met LEGO-stenen.

Eind mei trok de finale van LEGO Masters 1,4 miljoen kijkers, eveneens goed voor plek twee op de lijst. De kijkers zagen toen hoe exen Lola Nouwens en Jan Pennings de wedstrijd wonnen.

Het NOS Journaal van 20.00 uur was met gemiddeld 1.711.000 kijkers het best bekeken programma van zaterdag. Het Half Acht Nieuws van RTL 4 maakt met gemiddeld 988.000 kijkers de top drie compleet.

Met de finale van het survivalprogramma Kamp van Koningsbrugge trok AVROTROS gemiddeld 750.000 kijkers naar NPO1. Dat leverde het programma de vijfde plek op op de lijst. De eerste aflevering van Top 2000 a gogo op NPO3 trok 635.000 kijkers, goed voor een negende plek op de lijst.