De radioshow Veronica Inside maakt ondanks een naamwijziging geen kans op de Gouden RadioRing, een publieksprijs voor radioprogramma. Dat laat een woordvoerder van organisator AVROTROS vrijdag desgevraagd weten aan NU.nl.

Veronica Inside wijzigde zijn naam vrijdag in Veronica Inside Ochtendshow om in aanmerking te komen voor de Gouden RadioRing, maar volgens de zegsvrouw voldoet het programma daarmee niet aan de voorwaarden. Alleen programma's die drie maanden achtereenvolgens onder dezelfde naam worden uitgezonden dingen mee om de prijs.

In het afgelopen voorjaar won Veronica Inside, dat toen nog een middagshow was, de Gouden RadioRing voor het beste radioprogramma. Volgens wedstrijdreglementen mag Veronica Inside in de huidige vorm niet opnieuw deelnemen, omdat winnaars van de Gouden RadioRing niet in de twee jaar daarna opnieuw mogen winnen. Daarom werd besloten een naamswijziging door te voeren.

"Wij zijn natuurlijk van de middag naar de ochtend gegaan, dus in principe zijn wij een ander programma, maar dat mag niet", aldus Rick Romijn. "Dus je moet toch een andere naam hebben."

Behalve de naam verandert er niets aan de show. De presentatie wordt nog altijd verzorgd door Wilfred Genee, sidekicks Romijn en Niels van Baarlen en nieuwslezeres Florentien van der Meulen.