Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bart van der Lee

Chef-kok Bart van der Lee grijpt naast winst in finale MasterChef UK

De Nederlandse kok Bart van der Lee heeft de finale van het BBC-programma MasterChef: The Professional niet gewonnen. Medefinalist Alex Webb trok donderdagavond aan het langste eind.
Door NU.nl

Van der Lee was de afgelopen vier weken te zien in de Britse televisieshow. In het programma werd hij omschreven als een "toegewijde familieman" die "inventief kookt". De kookcompetitie wordt door miljoenen mensen bekeken.

De 33-jarige Nederlander woont in Londen en is daar werkzaam als chef. Van der Lee werkt nu als privéchef, maar heeft het vak onder meer geleerd bij Toine Hermsen in Maastricht.

In gesprek met het AD zei de chef eerder dat hij zichzelf op de kaart wil zetten als kok. "Als privékok krijgt maar een beperkt aantal mensen mijn eten voor hun neus, terwijl een restaurantkok mensen over de vloer krijgt die over het eten schrijven. Dit is voor mij de ultieme manier om te laten zien dat ik wel wat kan. Dat mijn werk niet is: een middagje koken en weer naar huis."

Van der Lee heeft niet de droom een restaurant te openen. "Mijn vrouw Anna en ik willen met de kinderen een wereldreis gaan maken. Hoe we dat gaan doen, is nog niet helemaal duidelijk, maar daar wordt hard aan gewerkt. Het zal draaien rondom koken en reizend leven. De ervaring die ik nu opdoe, daar heb ik zo veel aan, daarop wil ik doorbouwen."


Lees meer over:

MediaBBCMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen