Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Femke Halsema

Amsterdamse burgemeester Halsema wil volgend jaar in Sinterklaasjournaal

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema vindt het met terugwerkende kracht "ontzettend jammer" dat zij als een van de weinige burgemeesters niet mee heeft gedaan aan het huidige seizoen van het Sinterklaasjournaal. In Op1 bood ze presentatrice Dieuwertje Blok haar excuses aan en meldde ze zich alvast aan voor volgend jaar.
Door ANP

De NTR had alle burgemeesters gevraagd een filmpje op te nemen voor het Sinterklaasjournaal, maar Halsema had daar in eerste instantie geen tijd voor.

"Het was in september en toen dachten wij: we hebben nog wel even de tijd, maar toen liep het mis en mochten we niet meer", zei ze in het NPO1-programma. "Toen hebben we heel erg sorry gezegd. Voor volgend jaar meld ik mij alvast aan. Ik vond het echt heel naar."

Van de 355 Nederlandse burgemeesters leverden er in totaal elf geen filmpje voor het Sinterklaasjournaal. De 344 andere burgemeesters spraken allemaal een boodschap in waarin zij kinderen uit hun gemeente bedankten voor het opsturen van een tekening naar Sinterklaas.

Vanwege technische redenen kon Halsema later niet meer toegevoegd worden.


Lees meer over:

MediaFemke HalsemaNTRMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen