Kees Tol presenteert verschillende variaties op vtwonen, maar zou zelf niet meedoen aan een woonprogramma, vertelt hij in een woensdag verschenen interview met het AD. Omdat de presentator alleen woont, hoeft hij niet te strijden over de inrichting van zijn huis.

"Het scheelt natuurlijk dat ik alleen ben", aldus Tol. "Er is geen smaakverschil, ook een kracht van ons programma: dat we bij koppels terechtkomen die het vaak oneens zijn over hun verlangens en smaak. Het team van vtwonen weet daar een balans in te vinden."

Tol vindt het te leuk om zelf na te denken over de inrichting van zijn huis. "Tijdens de verbouwing van mijn eigen huis heb ik ook alles zelf ontworpen, samen met een goede vriend die een meubelzaak bezit."

In februari 2018 werd bekend dat de 38-jarige Tol het SBS-woonprogramma vtwonen Weer verliefd op je huis zou gaan presenteren. In december van dat jaar begon hij met de presentatie van de variant vtwonen verhuist.

"Veel heeft te maken met corona natuurlijk", zegt Tol over de oorzaak van het recente succes van vtwonen. "Mensen zitten vaker thuis, willen het daar nog gezelliger maken. Dit is de periode."