Jos B., de man die op 20 november werd veroordeeld tot twaalf jaar cel voor het misbruiken van Nicky Verstappen met fatale afloop, heeft een kort geding aangespannen tegen documentairemaker No Pictures Please en RTL. Dat meldt RTL Boulevard zaterdag. Hij wil een verbod op de uitzending van de tweedelige documentaire De zaak Nicky Verstappen: Achter de schermen bij het politieonderzoek.

No Pictures Please is opgericht door presentator Ewout Genemans. Genemans liep drie jaar lang mee met de recherche die de zaak van Nicky Verstappen onderzocht.

B.'s advocaat Adi van Koningsveld vraagt om een verbod omdat volgens hem B. wordt gepresenteerd als dader, terwijl er nog een hoger beroep volgt. Ook zou de documentaire een inbreuk zijn op de persoonlijke levenssfeer van B. Van Koningsveld stelt dat er sprake is van "onrechtmatig handelen" van RTL en No Pictures Please.

RTL laat in een reactie weten de dagvaarding inderdaad te hebben ontvangen. "RTL en No Pictures Please staan nog steeds achter deze zorgvuldig gemaakte documentaire en wij gaan ervan uit dat wij deze morgen kunnen uitzenden", aldus de zender.

Het kort geding komt zondag voor de rechter. De documentaire zou op zondag en maandag worden uitgezonden op RTL 4.

Rechtbank veroordeelt Jos B.: 'Nicky is voor altijd elf jaar gebleven'
240
Rechtbank veroordeelt Jos B.: 'Nicky is voor altijd elf jaar gebleven'