The Queen's Gambit is in de eerste 28 dagen sinds de release 62 miljoen keer gestreamd. Daarmee is het verhaal over een schaakwonder de best bekeken Netflix-miniserie ooit, meldde de streamingdienst maandag via Twitter.

Netflix doet geen uitspraken over het vorige record. Huishoudens die minimaal twee minuten van een serie hebben bekeken, worden door Netflix meegeteld.

Volgens de streamingdienst is de film Extraction met in totaal 99 miljoen streams de best bekeken Netflix-productie van 2020.

The Queens's Gambit is een fictief verhaal dat is gebaseerd op het gelijknamige boek van Walter Tevis uit 1983. Het speelt zich af in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het boek bereikte in november - 37 jaar na de verschijning - de bestsellerlijst van The New York Times.

Netflix bracht de zevendelige serie uit op 23 oktober. Normaliter tellen miniseries van Netflix niet meer dan één seizoen.

Schaken wint aan populariteit door The Queen's Gambit

Anya Taylor-Joy speelt de hoofdrol in The Queen's Gambit. Haar personage Elizabeth Harmon wil de grootste schaker ter wereld te worden, maar worstelt met emotionele problemen en een drugs- en alcoholverslaving.

Volgens IndieWire zagen verschillende leveranciers door het succes van de serie de vraag naar schaakspellen groeien. Netflix laat weten dat de zoekopdracht 'hoe leer ik schaken?' in negen jaar tijd niet zo vaak in de zoekmachine Google is ingevoerd als nu.

Bekijk de trailer van The Queen's Gambit
133
Bekijk de trailer van The Queen's Gambit