Corrie van Gorp brak aan het begin van de jaren zeventig door, toen ze samen met Willem Nijholt optrad in de shows van Wim Sonneveld. Maar Van Gorp was vooral bekend van haar vele optredens in de revue van André van Duin. De actrice en musicalster overleed zondag op 78-jarige leeftijd in haar slaap.

Cornelia Elizabeth van Gorp werd op 30 juni 1942 geboren in Rotterdam, als dochter van de in Nederland bekende Piet van Gorp, die onder meer furore maakte als onderdeel van het accordeontrio The Three Jacksons.

Van Gorp danste vanaf het einde van de jaren vijftig bij onder meer het Amsterdamse Ballet, het Nationaal Ballet en de Dansgroep Helen Le Clerq. In het begin van de jaren zeventig werd ze landelijk bekend. Samen met Nijholt trad ze tot twee keer toe op in theatershows van Sonneveld.

Van Gorp straalde vooral in de revue

Ze straalde echter vooral in de revue, samen met Van Duin en de in oktober 2005 overleden Frans van Dusschoten.

In de revues leefde Van Gorp zich samen met Van Duin en Van Dusschoten uit met tientallen hilarische typetjes, zoals mevrouw De Bok, en met teksten die vaak bol stonden van de dubbelzinnigheden.

De mensen stonden er bij de theaters voor in de rij. De shows, die ook op de televisie te zien waren, scoorden ongekend hoge kijkcijfers.

Corrie van Gorp en André van Duin als mevrouw en meneer De Bok. (Foto: ANP)

Dansen, zingen en acteren in films

Van Gorp was van origine danseres en stond ook op het toneel, maar verwierf ook bekendheid met de muziek die ze maakte. In 1978 maakte Van Gorp haar eerste langspeelplaat, met teksten van Tol Hansse en muziek van Clous van Mechelen.

Er zouden nog veel platen en cd's volgen, meestal vol gezongen met carnavalsachtige dijenkletsers. Van Gorp scoorde hits met Jodelahiti Jodelahita, Me Soesafoon, Zo slank zijn als je dochter en Alie van de Wegenwacht.

Van Gorp speelde ook nog mee in enkele bioscoopfilms, waaronder Ik ben Joep Meloen en De Boezemvriend. In beide films was ze te zien met Van Duin en Van Dusschoten. Van Gorp maakte samen met Van Duin in 2009 een televisiecomeback in de wekelijkse Dik Voormekaar Show.

2009: Stilletjes uit het openbare leven

Na haar comeback op televisie trok Van Gorp zich in 2009 stilletjes terug uit het openbare leven. In 2018 werd in het Oude Luxor Theater in Rotterdam, in de foyer op de eerste etage, een vitrine met de originele kleding van mevrouw De Bok ingericht, als permanent eerbetoon aan Van Gorp.

Het initiatief tot een eerbetoon kwam van cabaretier Richard Groenendijk, die op het idee kwam na een gesprek met Van Gorp tijdens de jubileumvoorstelling van 100 jaar Luxor van Paul de Leeuw. De Leeuw ontving daarin Van Gorp als een van zijn special guests.