De NOS kampte dinsdag met een technische storing in de stroomvoorziening van het NOS-gebouw in Hilversum, meldt de omroep op Twitter. Hierdoor waren de televisie-uitzendingen verstoord en kon de website niet ververst worden.

De problemen ontstonden dinsdag vroeg in de ochtend, waardoor de vroege televisiejournaals en radio-uitzendingen geen doorgang konden vinden. Ook waren er problemen met de website en Teletekst.

De uitzendingen werden daarom tijdelijk verzorgd vanuit de studio in Den Haag in plaats vanuit die in Hilversum. Op NPO2 waren eerder op de ochtend beelden uit de studio van NPO Radio 1 te zien als vervanging van het NOS Journaal.

Rond 11.00 uur leek de storing opgelost en was het NOS Journaal weer op reguliere wijze te zien via NPO2. Rond 12.45 uur bleken er echter nog steeds opstartproblemen te zijn.

Om 13.00 uur meldde de NOS aan NU.nl dat intern is gecommuniceerd dat "alles weer lijkt te werken". Garanties dat dit zo zal blijven, kan de omroep echter niet geven. Volgens de omroep gaat het niet om een cyberaanval.

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws zei op NPO Radio 1 dat de storing "echt in het NOS-gebouw" zit. Op termijn zal volgens de hoofdredacteur uitgezocht moeten worden waardoor de noodsystemen in Hilversum onvoldoende hebben gewerkt.