Omroep NTR heeft het aanbod van burgemeester Femke Halsema van Amsterdam om alsnog een filmpje op te nemen voor het Sinterklaasjournaal afgeslagen, zo laat de omroep donderdag weten.

Van de 355 Nederlandse burgemeesters leverden er 11 geen filmpje voor het Sinterklaasjournaal. De 344 andere notabelen spraken allemaal een boodschap in waarin zij kinderen uit hun stad bedanken voor het opsturen van een tekening naar Sinterklaas. De NTR betreurt vooral de afwezigheid van Amsterdam in het overzicht.

Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam zei woensdag dat Halsema eerder geen tijd had om het filmpje in te spreken en dat zij dat deze week alsnog zal doen. Wat de NTR betreft, is dat een gepasseerd station.

"Het Sinterklaasjournaal heeft in augustus en september herhaaldelijk contact gezocht met de gemeente Amsterdam", laat een woordvoerder van NTR weten. "Wij kregen steeds als antwoord dat de burgemeester van Amsterdam, mevrouw Halsema, geen prioriteit gaf aan ons verzoek. Dat vonden en vinden wij ontzettend jammer, omdat juist de hoofdstad niet mag ontbreken volgens ons."

Het is volgens de NTR technisch niet meer mogelijk het interactieve menu op de website Sinterklaasjournaal.nl nog aan te passen als Halsema alsnog een filmpje levert. "De site draait momenteel al op vele internationale internetservers. Wij hebben dit inmiddels ook aan de gemeente laten weten", aldus de omroep.