Dennis Schouten gaat na bijna vijf jaar definitief weg bij PowNed. De presentator en de omroep waren al een tijd met elkaar in gesprek over de toekomst van hun samenwerking, maar volgens de 25-jarige Schouten kwamen de twee partijen er samen niet uit.

"We hebben lang met elkaar gesproken, maar we zijn er helaas niet uitgekomen", schrijft Schouten woensdag op Instagram. "Na zo'n lange en intensieve tijd doet dat pijn. Desondanks wil ik PowNed bedanken voor de mooie tijd en de kansen die ze mij hebben gegeven."

In gesprek met AD voegt Schouten toe dat PowNed hem slechts één dag in de week wilde inzetten. "Uit de gesprekken kwam zeker geen bepaalde waardering of dankbaarheid naar voren. Ik vond het allemaal maar vreemd. Ze hebben mij in de campagne om 50.000 leden te werven helemaal naar de voorgrond laten treden met al die spotjes die ik heb ingesproken. En als die grens dan bijna wordt behaald, ben ik ineens niet meer nodig."

Ook voorzitter Dominique Weesie van PowNed vindt het jammer dat Schouten vertrekt, laat hij in een reactie aan NU.nl weten. "Het is jammer dat Dennis ons aanbod om als freelancer te blijven werken voor de omroep niet heeft geaccepteerd. We kijken terug op een mooie periode en wensen hem het allerbeste in zijn verdere carrière."

Schouten naar ochtendshow van Wilfred Genee

Eind oktober maakte Schouten bekend verslaggever te worden bij de nieuwe ochtendshow van Wilfred Genee op Radio Veronica. Genee liet in zijn radio-uitzending weten dat Schouten ging vertrekken bij PowNed, wat door Schouten genuanceerd werd.

De presentator, die voor PowNed als verslaggever werkte, vertelde dat het vertrek nog niet definitief was. Wel liet hij weten dat de omroep hem na het aflopen van zijn jaarcontract alleen nog wilde inhuren als freelancer. Schouten zag dat niet zitten.

In juli was er ook sprake van een vertrek, maar dat ontkende Schouten destijds. De presentator meldde toen wel zijn contract te hebben laten aanpassen. Hij zou twee dagen per week voor de omroep blijven werken.