Ruim 6,5 miljoen mensen hebben dinsdagavond naar de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) gekeken. Daarmee trokken zij bijna een miljoen minder kijkers dan de vorige keer. De persconferentie van Rutte en De Jonge op 13 oktober werd door 7,4 miljoen mensen bekeken.

Via de NOS keken veruit de meeste mensen naar de bekendmaking van extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan: 4,48 miljoen kijkers zagen de uitzending op NPO1. Naar RTL 4 keken zo'n 1,66 miljoen mensen en via SBS6 347.000 mensen. De livestream op NU.nl werd door ruim 100.000 mensen bekeken.

De kijkcijfers zijn een stuk lager dan die van de persconferentie op 13 oktober, maar ongeveer gelijk aan die van 6 oktober. Het persmoment, waarbij Rutte en De Jonge de pers slechts kort te woord stonden, werd door 4,5 miljoen mensen bekeken.

Rutte en De Jonge maakten bekend dat je vanaf woensdag 22.00 uur buiten met slechts een persoon uit een ander huishouden mag samenkomen. Theaters, bioscopen en bibliotheken moeten twee weken gesloten blijven, net als pretparken en dierentuinen. Na die twee weken gaat Nederland naar alle waarschijnlijkheid terug naar de maatregelen van de afgelopen weken.