BBC-journalisten hebben te horen gekregen dat nieuwe regels rondom de onpartijdigheid van het nieuwsmedium kunnen betekenen dat ze niet langer naar Pride-optochten kunnen gaan. Dit mogen ze ook niet op persoonlijke titel, meldde The Guardian donderdag.

Hun aanwezigheid op de evenementen rond de lhbti-gemeenschap zou opgevat kunnen worden als een teken van politieke vooringenomenheid.

De algemeen directeur van de BBC, Tim Davie, heeft de regels donderdag bekendgemaakt. Deze zijn ontworpen om de publieke perceptie van de onpartijdigheid van de BBC te versterken, na kritiek van rechtse mediakanalen over vermeende vooroordelen van het personeel van het bedrijf.

Ook de Black Lives Matter-protesten worden als voorbeeld gebruikt als evenementen die verboden worden voor BBC-journalisten om bij te wonen.

Er staat geen compleet verbod op de Pride-feesten voor alle medewerkers. BBC-medewerkers die niet op de nieuws- of actualiteitenafdeling werken kunnen nog wel deelnemen aan openbare marsen en protesten.

Stelling