Zondag met Lubach heeft met 2.092.000 kijkers zondag een record gevestigd, meldt Stichting KijkOnderzoek maandag.

In april trok het door Arjen Lubach gepresenteerde satirische actualiteitenprogramma op de uitzenddag 2.083.000 kijkers. Dat was een record voor het programma op NPO3.

De uitzending van een week eerder leidde tot veel commotie. Lubach behandelde daarin de podcasts en video's van Lange Frans. Het YouTube-account van de rapper werd later door het platform verwijderd.

Met gemiddeld 2.452.000 kijkers was het NOS Journaal van 20.00 uur zondag het best bekeken televisieprogramma. Studio Sport Eredivisie maakt met 2.056.000 kijkers de top drie compleet.

De eerste aflevering van het tweede seizoen van de schilderwedstrijd Project Rembrandt trok zondag gemiddeld ruim 1,3 miljoen kijkers, goed voor de vijfde plek in de lijst van best bekeken programma's.

Gemiddeld 1.277.000 kijkers zagen via Ziggo coureur Lewis Hamilton met zijn 92e overwinning het record van de meeste Grand Prix-overwinningen overnemen van Michael Schumacher. Hiermee eindigde de registratie van de Grand Prix van Portugal op de zesde plek.