Linda de Mol is altijd welkom bij RTL, zei programmadirecteur Peter van der Vorst zondag in het radioprogramma De Perstribune. De Mol presenteerde diverse grote RTL-programma's tot ze halverwege 2019 de overstap naar Talpa maakte.

"Linda hoefde niet weg van ons", aldus Van der Vorst. "Wij zijn blij met onze presentatoren, er is altijd plek bij RTL voor talent. En Linda is een groot talent. Zij kan altijd terugkomen." De 48-jarige programmadirecteur voegt er wel aan toe dat RTL op dit moment "heel veel goede presentatoren" heeft en dat "alle programma's nu zijn ingevuld".

De Mol koos naar eigen zeggen niet voor haar eigen carrière voor Talpa, maar vooral om loyaal aan haar broer John de Mol te zijn. "Ik wilde eigenlijk niet. Maar als je broer je hulp nodig heeft, dan ga je", vertelde ze vorig jaar in het mede door haar bedachte programma Ladies Night.

Van der Vorst begrijpt die keuze: "Ik weet hoe sterk hun band is en ik weet wat John voor de carrière van Linda heeft betekend, ook aan het begin. Dus ik snap dat ze kiest voor loyaliteit."

"Je moet natuurlijk ook altijd rekening houden met loyaliteit naar je werkgever toe. Maar in hun geval snap ik de keuze", vervolgt Van der Vorst.

De overstap van De Mol naar Talpa verliep niet zonder slag of stoot. Zo stapte RTL naar de rechter om de programma's Weet Ik Veel en Oh, Wat Een Jaar! te kunnen behouden. Aanvankelijk wilde De Mol de programma's meenemen naar Talpa, maar een rechter oordeelde dat ze dat niet mocht doen.