3.567.000 kijkers hebben zaterdag tijdens de laatste aflevering van het extra seizoen van Wie is de Mol? de bekendmaking van de winnaar, de verliezer en de Mol gezien. Dit is een kijkcijferrecord voor de finale van het AVROTROS-programma, blijkt zondag uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het vorige record werd in maart gevestigd. Toen zagen ruim 3,54 miljoen kijkers dat zanger Rob Dekay de Mol was.

Let op: dit bericht bevat spoilers.

De Wie is de Mol?-kijkers konden zaterdag zien dat presentator Rik van de Westelaken de laatste drie deelnemers vertelde dat Jeroen Kijk in de Vegte de Mol van dit seizoen is. Nikkie de Jager is de winnaar en Tygo Gernandt heeft de finale verloren. Er was vanwege de coronacrisis geen publiek aanwezig bij de uitzending waarin de Mol werd onthuld.

Het NOS Journaal van 20.00 uur eindigde met meer dan 2,2 miljoen kijkers op de tweede plek. Studio Sport Eredivisie maakt met ruim 1,6 miljoen kijkers de top drie compleet.

De eenmalige uitzending van De Grote Klimaatkwis trok 1.364.000 kijkers en eindigde op de vierde plek. In het programma testte Harm Edens hoeveel Pieter Derks, Jörgen Raymann, Dyantha Brooks, Rayen Panday, Merel Westrik en Francis van Broekhuizen over klimaatverandering weten.

De volledige top zeven wordt gevuld door NPO1-programma's. Linda de Mols Ik hou van Holland is het eerste programma van de commerciële zenders in het overzicht. De op SBS6 uitgezonden familieshow staat met ruim een miljoen kijkers op plek acht.