Omroep MAX zendt op 20 december Scrooge Live uit, een livevertelling van het beroemde kerstverhaal A Christmas Carol. Een reeks bekende acteurs en artiesten zal in de in Dordrecht opgenomen show te zien zijn, meldt de omroep vrijdag.

"Scrooge Live zal eruitzien als een muzikale speelfilm, op geheel eigen wijze hertaald door een bekend cabaretduo", aldus Omroep MAX. Om welk duo het gaat en welke artiesten er in de voorstelling te zien zijn, wordt op een later moment bekendgemaakt.

Voor de show worden nieuwe arrangementen gemaakt van kerstliedjes en internationale hits. Tevens zal in de uitzending aandacht worden gevraagd voor kinderarmoede in Nederland.

Er zijn al diverse bewerkingen gemaakt van A Christmas Carol, de novelle van Dickens die in 1843 verscheen. Zo verscheen er een Disney-versie, een Muppet-film en speelfilm met Jim Carrey in de hoofdrol.

Het verhaal draait om de verbitterde vrek Ebezener Scrooge, die de nacht voor Kerstmis een aantal dromen heeft waarin hij wordt bezocht door drie geesten, die het verleden, het heden en de toekomst representeren. Door deze dromen komt Scrooge tot inkeer.

Illustratie uit het boek uit 1843. (beeld: BrunoPress)