Vermaak in tijden van corona: Kylie Minogue geeft livestreamconcert

Vermaak in tijden van corona: Kylie Minogue geeft livestreamconcert

In deze roerige tijden zijn veel mensen aan huis gekluisterd. Ook bekende sterren uit binnen- en buitenland moesten hun agenda's omgooien en daaruit zijn veel leuke initiatieven ontstaan. NU.nl houdt bij wat zij de komende tijd organiseren.

maandag om 09:05
Virtuele expositie Karel Appel in Dubai

Opera Gallery in Dubai stelt met werk van Karel Appel (1921-2006) tentoon, meldt Gulf Today maandag. De Nederlandse schilder en beeldhouwer brak in de jaren veertig door als lid van het kunstenaarscollectief Cobra. Cobra staat voor Kopenhagen, Brussel en Amsterdam, de steden waar de initiatiefnemers vandaan kwamen.
donderdag om 18:27
Literair festival Crossing Border dit jaar online

Het literaire festival Crossing Border vindt dit jaar online plaats. De organisatie meldt dat alle optredens via livestreams te volgen zullen zijn. Er zijn interviews en optredens te volgen van onder meer Connie Palmen, Joost Oomen en Nana Adjoa. Ook treden verschillende internationale bands op. Het festival duurt van 3 tot en met 8 november.
woensdag 14 oktober om 08:49
Niall Horan wil met show geld ophalen voor crew

Niall Horan zou momenteel door Europa touren - een show op 17 oktober in de Ziggo Dome stond ook op de agenda - maar het coronavirus gooide roet in het eten. Een deel van zijn crew heeft noodgedwongen ander tijdelijk werk moeten zoeken en daarom wil de voormalig One Direction-zanger hen helpen. "De mensen die achter de schermen werken, worden vergeten", aldus de artiest in gesprek met de BBC. "En dat zijn de mensen met hypotheken en families."

Vanaf vrijdag 16 oktober kunnen fans een kaartje kopen voor het concert dat Horan op 7 november geeft in de Royal Albert Hall. Hij hoopt dat er zeker 60.000 kaarten verkocht worden. De opbrengst schenkt hij volledig aan zijn crewleden.
woensdag 14 oktober om 08:37
DI-RECT geeft livestreamconcert in Kurhaus

Nu het duidelijk is geworden dat liveconcerten er voorlopig niet in zitten (in elk geval niet op grotere schaal), heeft DI-RECT besloten om een show te geven in het Scheveningse Kurhaus en die te livestreamen. De band zal met een strijker- en blazerorkest het repertoire ten gehore brengen.

"We willen samen met onze fans iets hebben om naar uit te kijken en dit bizarre jaar toch muzikaal waardig af te sluiten", aldus de Haagse band. De kaarten voor de show op 11 december 2020 zijn vanaf vrijdag 16 oktober te koop.
dinsdag 1 september om 06:46
Boef geeft coronaproof optreden in Utrecht

Boef geeft op 23 oktober een optreden in het Scala Theater in Utrecht. De rapper belooft een "geheel coronaproof" optreden en geeft voorproefjes van de theateropstelling die dit mogelijk moet maken.
dinsdag 25 augustus om 06:26
Diplo en Blackbear gastartiesten bij livestreamconcert Ellie Goulding

Ellie Goulding heeft Diplo en Blackbear te gast bij haar livestreamconcert rond haar vierde studioalbum Brightest Blue. De dj en de singer-songwriter en producer zijn woensdag te zien in Gouldings The Brightest Blue Experience, dat wordt uitgezonden vanuit het Victoria and Albert Museum in Londen.
donderdag 30 juli om 06:59
Roxeanne Hazes doet uitverkocht intiem concert over

Nadat het intieme concert van Roxeanne Hazes in de Amsterdamse Tolhuistuin snel uitverkocht was, heeft de zangeres besloten om op 29 augustus in het Vondelpark Openluchttheater een tweede concert te geven. "Om te voorkomen dat er meer dan de toegestane 250 bezoekers komen, wordt het terrein afgesloten", aldus Hazes.
maandag 27 juli om 09:00
Film Pride gratis te zien tijdens Pride-week

Vanwege de coronacrisis gaat de Pride-week in 2020 niet door. Daarom biedt streamingplatform Cinetree de film Pride van maandag 27 juli tot en met zondag 2 augustus gratis aan via de eigen website.

De film Pride is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het initiatief Lesbians and Gays Support the Miners. Tijdens de Gay Pride van 1984 besloot een groep homorechtenactivisten geld op te halen voor de stakende Britse mijnwerkers. De bijzondere samenwerking die de activisten voor ogen hadden, bleek echter niet bepaald vanzelfsprekend: de mijnwerkers geneerden zich en wilden hun steun niet ontvangen.
donderdag 9 juli om 12:13
Ronnie Flex geeft optreden met viergangendiner

Op vrijdag 31 juli verzorgt Ronnie Flex een dinnershow waarbij gasten tussen 20.00 en 1.00 uur verschillende optredens voorgeschoteld zullen krijgen. Het speciale diner vindt plaats in de Rotterdamse Maassilo en bestaat uit vier gangen. Broederliefde past hetzelfde concept toe op 11 juli, Bizzey verzorgt een show op 17 juli.
donderdag 9 juli om 06:42
Dj Paul Elstak geeft dinnershow

Dj Paul Elstak geeft op 31 juli een dinnershow in het Zuid-Hollandse Puttershoek. De dj belooft een driegangendiner gevolgd door een twee uur durende dj-show door hemzelf.
woensdag 1 juli om 09:50
Xander de Buisonjé viert verjaardag met dinnershows

Xander de Buisonjé wordt op 19 juli 47 en viert dat met vier dinnershows in Amsterdam en Rotterdam. "Wat is er nu leuker dan dat op een podium te vieren?" aldus de zanger over zijn verjaardag.
woensdag 1 juli om 09:29
Roxeanne Hazes geeft openluchtconcert

Roxeanne Hazes geeft op 21 augustus een openluchtconcert in de Amsterdamse Tolhuistuin. "Dit concert vindt plaats tijdens een diner in de tuin, verzorgd door de geweldige chefs van Restaurant THT", aldus de zangeres. "Tijdens deze avond wordt uiteraard rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM omtrent COVID-19."
maandag 29 juni om 13:46
Akwasi en anderen bij North Sea Jazz 2020 in Concert

Onder anderen Gregory Porter, Ibrahim Maalouf, Benjamin Herman, Michelle David en Akwasi treden op 11 juli op tijdens de livestream North Sea Jazz 2020 in Concert: Metropole Orkest & Friends. De optredens zijn vanaf 23.15 uur te zien op NPO2 en via verschillende streamingplatforms.
maandag 29 juni om 12:41
Broederliefde geeft dinnershow in Maassilo

Broederliefde geeft op zaterdag 11 juli een dinnershow in de Maassilo in Rotterdam. Gasten kunnen tussen 20.00 tot 01.00 uur tijdens een avondvullend programma genieten van een viergangendiner.
donderdag 25 juni om 05:14
Praatprogramma M zendt op 1 juli uit vanuit Carré

De talkshow M staat op 1 juli met een uitzending vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam stil bij de mogelijkheid voor theaters om tijdens de coronacrisis de deuren weer te openen. Er zijn vanaf 19.00 uur optredens van onder anderen Freek de Jonge, Shary-An, G-Roots, Igone de Jongh en Marijn Rademaker.
maandag 22 juni om 07:55
Concert in teken van strijd tegen coronavirus

Op 27 juni vindt Global Goal: Unite for Our Future - The Concert plaats. Via onder meer YouTube, Twitter en Facebook treden onder anderen Justin Bieber, Shakira, Coldplay en Miley Cyrus op tijdens het evenement om met de opbrengst het coronavirus te bestrijden. Ook onder anderen Billy Porter, Charlize Theron, Chris Rock en David Beckham zullen aanwezig zijn. Dwayne Johnson presenteert het evenement dat de stichting Global Citizen en de Europese Commissie organiseren.
donderdag 18 juni om 09:29
John Legend geeft concert via YouTube en Twitter

John Legend geeft op 25 juni een concert via YouTube en Twitter. Het concert begint om 0.00 uur in de nacht van donderdag op vrijdag. Kaartjes zijn gratis en eventuele bijdragen gaan naar Legends campagne tegen de in zijn ogen te grootschalige detentie van gevangenen in de Verenigde Staten.
donderdag 18 juni om 08:04
Racoon geeft online liveconcert vanaf Paleis Soestdijk

Racoon geeft op 5 juli een online liveconcert vanaf Paleis Soestdijk. De band zal niet alleen de grote hits spelen, maar zal ook een aantal nog niet uitgebrachte nummers voor het eerst ten gehore brengen. Na afloop doen de bandleden een vraag- en antwoordsessie met fans.
woensdag 17 juni om 08:35
Dinand Woesthoff geeft akoestisch concert in het Amsterdamse Bos

Dinand Woesthoff staat op 8 augustus 2020 in het Amsterdamse Bostheater. De zanger en gitarist, die in gesprek met NU.nl zei "niet meer die gast van 25" te kunnen zijn, belooft een kleinschalig akoestisch concert.
zondag 14 juni om 13:47
Douwe Bob speelt pop-upshow op Terschelling

Douwe Bob heeft een verrassing in petto voor al zijn fans op Terschelling. Tijdens het wadlopen bedacht hij zich "dat er heel veel mensen zijn, maar geen muziek". Daarom besloot Douwe Bob maandag op het strand een pop-upshow te geven.

"Als je er zin in hebt en je bent op Terschelling, dan gaan we eens kijken of we de boel met 1,5 meter afstand op stelten kunnen zetten", aldus de zanger op zijn Instagram.

Het optreden begint maandag om 14.00 uur, op het wad voor Paviljoen de Walvis in Terschelling.
zaterdag 13 juni om 19:29
Park Paleis Soestdijk tijdelijk open voor publiek

In juli en augustus is het park van Paleis Soestdijk op woensdagen en vrijdagen toegankelijk voor publiek. De monumenten Watertoren en het Speelhuisje van de voormalige prinsesjes worden opengesteld. Ook worden er activiteiten georganiseerd, zoals wandelingen door het park, een wandeling met de schaapskudde en bloemen plukken in de Kwekerij.
zaterdag 13 juni om 14:35
Reuzenradrave van radiostation SLAM!

SLAM! organiseert op 4 juli samen met het Dreamfields Festival een reuzenradrave op een geheime locatie in Nederland. Geïnteresseerden kunnen via het radiostation een kaartje voor een plek in een van de gondels winnen.
dinsdag 9 juni om 19:53
Simon Keizers Ik & Simon theatershow in delen online

Simon Keizer zet "zeer binnenkort" het eerste fragment uit zijn Ik & Simon theatershow online via zijn Ik & Simon YouTubekanaal, meldt de muzikant dinsdag via hetzelfde medium. De helft van Nick en Simon nam de theatershow op in 2016.
dinsdag 9 juni om 17:58
Virtuele kamerkooropera met Spinvis​

Het Nederlands Kamerkoor geeft op 19 juni om 18.00 uur een virtuele kamerkooropera met singer-songwriter Spinvis​. Choir of Chambers gaat over een kamerkoor ten tijde van de coronacrisis. De voorstelling is te bekijken via de website van het Nederlands Kamerkoor.
vrijdag 5 juni om 13:34
Defqon.1 vindt dit jaar thuis plaats

Hardstylefeestorganisator Q-dance heeft vrijdag bekendgemaakt dat Defqon.1, het grootste dance-evenement van Nederland, dit jaar een online editie krijgt. Defqon.1 at Home wordt een driedaags online festival, waarbij meer dan tachtig artiesten virtueel zullen optreden. Net als bij normale edities zorgt de organisatie ook dit keer voor een eindshow. 

Defqon.1 at Home vindt plaats van 26 tot en met 28 juni.
woensdag 3 juni om 11:26
Festivalsite organiseert 'Festileagues'

Festivalplatform Festileaks wordt deze zomer Festileagues. In afwezigheid van de traditionele festivalzomer organiseren zij een spel waarbij festivalgangers teams vormen, opdrachten maken en punten verdienen. Het winnende team, bestaande uit maximaal vijf personen, krijgt toegang tot zestien festivals in 2021 in binnen- en buitenland.
woensdag 3 juni om 11:19
FunX-dj Fernando Halman presenteert examenfeest 

FunX-dj Fernando Halman presenteert donderdag 4 juni tussen 20.00 en 21.00 uur het online eindexamenfeest End of Exams Party. Op het feest zullen Bizzey, The Partysquad, Willie Wartaal en Josylvio optredens verzorgen in het kader van de Nationale Uitslagendag, zoals die is betiteld door minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs). Tijdens de End of Exams Party maken kijkers tweemaal kans op een verblijf op camping De Appelhof op Terschelling.
woensdag 3 juni om 10:39
Concert Davina Michelle bij Pathé en Pathé Thuis

Alle dertig Pathé- en Euroscoop-bioscopen vertonen op 8 en 9 juli een concert dat Davina Michelle heeft opgenomen in een leeg AFAS Live. Vanaf 10 juli is het concert exclusief te zien via Pathé Thuis. De kaartverkoop voor de bioscoopvoorstellingen begint op 11 juni.
woensdag 3 juni om 10:30
Suzan & Freek geven livestreamconcert

Op zondag 21 juni geven Suzan & Freek vanaf 19.00 uur een livestream-concert vanuit poppodium Hedon in Zwolle. Kijkers kunnen zelf bepalen wat ze ervoor betalen. "We missen jullie, we hebben super veel zin om weer op te treden en daarom gaan we iets doen waar heel erg naar uitkijken", aldus het duo.
dinsdag 2 juni om 07:57
Thomas Berge begint drive-inevenement

Thomas Berge heeft in samenwerking met Tim Coronel een drive-inevenement opgezet. De zanger kondigt op Instagram aan dat hij bij het evenement zal optreden, maar dat er ook een film wordt getoond en een dj aanwezig is. Hij deelt vier gratis kaarten uit.
maandag 1 juni om 11:40
Dave Roelvinks ex begint YouTube-serie over strafrecht

Julia Mekkes heeft de eerste aflevering van haar YouTube-serie Julia Werkt online gezet. De strafrechtadvocaat, die in oktober bevestigde dat haar relatie met dj Dave Roelvink voorbij is, belooft de kijkers een inkijkje in haar werk.
vrijdag 29 mei om 15:37
OG3NE geeft tweede Home Isolation Concert

Een paar weken na hun vorige thuisconcert organiseert OG3NE een tweede Home Isolation Concert. De zussen Amy, Shelley en Lisa Vol zullen op zondag 7 juni weer vanuit hun eigen woonkamers een show geven. Voor het concert, dat fans kunnen bijwonen via een livestream, is een nieuwe setlist samengesteld.
dinsdag 26 mei om 12:38
Eindexamenquiz met Jeroen Pauw

Omdat de centrale eindexamens dit jaar niet konden doorgaan wegens de coronamaatregelen, organiseert de NTR "voor de pechvogels - maar tegelijk voor iedereen die zich zijn eigen examenperiode nog met een mix van vrees en vreugde herinnert - een feestelijke eindexamenquiz". 

In Eindexamen Geschiedenis Quiz, die wordt opgenomen in de Eregalerij van het Rijksmuseum, worden er onder leiding van quizmaster Jeroen Pauw vragen gesteld over filmfragmenten, schilderijen en 'vreemde' objecten. Tijdens de uitzending kunnen kijkers thuis de quiz online meespelen via het educatieve platform NPOFocus.nl. Ook zullen daar achtergrondartikelen bij de quizvragen te vinden zijn. 

Eindexamen Geschiedenis Quiz wordt woensdagavond 3 juni om 20.25 uur uitgezonden op NPO2.
dinsdag 26 mei om 08:30
Jamai Loman geeft unplugged online concert

Jamai Loman geeft donderdag een live online unplugged-concert vanuit EYE Amsterdam. De 33-jarige zanger, die na een niertransplantatie behoort tot de risicogroep voor het coronavirus, is vanaf 19.30 uur te zien via de website van de Bankgiroloterij.
dinsdag 26 mei om 06:33
Metallica zet concert uit 2014 online

Metallica heeft maandag het optreden dat de band in 2014 in Peru gaf online gezet. De setlist van het concert werd bepaald door fans.
zaterdag 23 mei om 16:14
Partysquad, FeestDJRuud en DJ Paul Elstak op online festival

Zaterdag is vanaf 20.00 uur het Shake The Night-festival te zien op Ziggo TV en KPN TV. Partysquad, FeestDJRuud en DJ Paul Elstak zijn de grootste dj-namen op het affiche.
zaterdag 23 mei om 13:47
Geraldine Kemper organiseert huiskamerfestival

Geraldine Kemper organiseert met vrienden het huiskamerfestival De Dansende Woonkamer. Zaterdag kunnen belangstellenden via de website van feestorganisator Het Syndicaat van 16.00 tot 1.00 uur hun woonkamer omtoveren tot een festivalpodium.
vrijdag 22 mei om 12:46
Concert Paul McCartney op Radio 10

Op de dag dat het vanwege de coronacrisis afgelaste concert van Paul McCartney zou plaatsvinden in het Goffertpark in Nijmegen, zendt Radio 10 een eerder optreden van de ex-Beatle uit. Op 29 mei tussen 21.00 en 23.00 uur is het optreden dat McCartney als aftrap van zijn Summer Live '09-tournee in 2009 in New York gaf te beluisteren op de radiozender.
donderdag 21 mei om 16:47
Dauwpop streamt optredens van eerdere edities

Het Dauwpop-festival streamt donderdag van 15.00 uur tot middernacht optredens van eerdere edities. Onder meer DI-RECT, Jett Rebel, Seasick Steve, Triggerfinger, Chef'Special, Douwe Bob, Blaudzun en Will and the People komen voorbij via de website van het festival.

Je hoeft vandaag niet te puzzelen om een route uit te stippelen op de festivalweide want er is vandaag maar Ă©Ă©n podium en die is te vinden op www.dauwpop.nl. đŸŽ¶đŸ§© We streamen vanaf 15:00 tot middernacht! See you there đŸ€˜

Avatar
dauwpop
Auteur
dauwpop
Moment van plaatsen
12:27 - 21 mei 2020
dinsdag 19 mei om 10:52
Trijntje Oosterhuis en Ruben Hein in Concertgebouw

Het Concertgebouw in Amsterdam organiseert nog tot eind juni verschillende Empty Concertgebouw Sessions. De sessies zijn elke woensdag om 12.30 uur te bekijken. De komende weken zijn onder meer Ruben Hein (20 mei), Lavinia Meijer (27 mei), Trijntje Oosterhuis (3 juni) en Karsu (17 juni) te bewonderen. De sessies zijn via YouTube en sociale media van het Concertgebouw te volgen.
maandag 18 mei om 12:09

Robbie Williams en Take That herenigd voor coronaslachtoffers

Robbie Williams zal eenmalig terugkeren bij Take That. De formatie geeft op vrijdag 29 mei een online concert, dat via YouTube en Facebook Live wordt uitgezonden. Williams, Howard Donald, Mark Owen en Gary Barlow zullen allemaal vanuit hun eigen huis gaan zingen, omdat ze door de reisrestricties niet samen kunnen komen. Tijdens het concert kunnen kijkers geld doneren, onder anderen voor werknemers in de muziek- en evenementensector. 

 

Williams verliet de groep in 1995. Take That gaf er een jaar later de brui aan, om in 2005 weer terug te keren. Dat gebeurde echter zonder Williams. De zanger werkte in 2010 wel mee aan het album Progress en voegde zich weer bij zijn collega's. Eind 2012 stapt Williams wederom uit de formatie. 

maandag 18 mei om 08:46
Bizzey, The Partysquad, Willie Wartaal en Josylvio geven online examenfeest

Op 4 juni horen veel examenkandidaten van middelbare scholen of ze geslaagd zijn. Omdat er vanwege de coronamaatregelen geen reguliere diploma-uitreikingen en feestjes mogelijk zijn, geven Bizzey, The Partysquad, Willie Wartaal en Josylvio een online examenfeest. De End of Exams Party is van 20.00 tot 21.00 uur te volgen via www.bumamusicacademy.nl.
maandag 18 mei om 07:27
Online feest ter ere van Joey Ramones geboortedag

Joey Ramone, de zanger van de punkrockband The Ramones, overleed in 2001 op vijftigjarige leeftijd aan lymfeklierkanker. Sindsdien wordt ieder jaar op 19 mei met de Joey Ramone Birthday Bash stilgestaan bij de geboortedag van de zanger.

Vanwege de coronacrisis is het feest dit keer online te volgen. Meer dan 25 artiesten, onder wie de overgebleven leden van The Ramones, treden op.

De Joey Ramone Birthday Bash is in de nacht van dinsdag op woensdag gratis te zien vanaf 2.00 uur. De organisatoren vragen online bezoekers om te doneren aan de Joey Ramone Foundation voor onderzoek naar lymfeklierkanker.
zaterdag 16 mei om 17:31
De Jeugd Van Tegenwoordig schrijft remixwedstrijd Watskeburt?! uit

Het is vijftien jaar geleden dat De Jeugd Van Tegenwoordig Watskeburt?! uitbracht en de rapgroep schrijft daarom een remixcompetitie uit. De winnende inzending zal worden uitgebracht.

OMG 15 JAREN GELEDEN KWAM DIT UITđŸ˜±đŸ˜±đŸ˜±đŸ˜±. EN DAAROM DOEN WE EEN REMIX COMPETIE. “De remixes kunnen tot 1 juni worden ingezonden, waarna wij een winnaar zullen kiezen. De winnende remix zal officieel worden uitgebracht. Download de parts via https://DeJeugd.lnk.to/Watskeburt15Jaar en stuur jouw remix uiterlijk 1 juni naar watskeburt@dejeugdvantegenwoordig.com “

Avatar
vjeze_fur
Auteur
vjeze_fur
Moment van plaatsen
13:10 - 16 mei 2020
vrijdag 15 mei om 13:16

Alice Cooper heeft zijn fans de gelegenheid gegeven om deel te nemen aan de videoclip van zijn nieuwe nummer Don't Give Up. Fans maakten thuis een foto van zichzelf met een deel van de songtekst. Al die beelden zijn samengevoegd tot een video. 

"Het is een nummer over wat we allemaal meemaken op dit moment en over het hoofd omhoog houden en samen terugvechten", schrijft Cooper in een verklaring. "En wat je ook doet - geef niet op!"

Cooper werkte momenteel vanuit huis aan een nieuw album. 

Alice Cooper betrekt fans in nieuwe videoclip
Alice Cooper betrekt fans in nieuwe videoclip
donderdag 14 mei om 07:41
3JS spelen nieuw album integraal via livestream

Om het verschijnen van hun nieuwe album te vieren, spelen de 3JS De aard van het Beest integraal via hun YouTube-kanaal. De livestream begint donderdag om 18.30 uur, vertelt de band in een Instagram Story.
woensdag 13 mei om 06:59
Metropole Orkest streamt De Nieuwe Wildernis in concert

Het Metropole Orkest streamt woensdag De Nieuwe Wildernis in concert, waarmee het in 2014 op tournee ging. De filmmuziek bij de succesvolste natuurfilm van Nederland (700.000 bioscoopbezoekers in 2013) is vanaf 20.30 uur te zien via de website van het orkest, dat dit jaar 75 jaar bestaat.

NUjij-reacties

Tip de redactie
Let op: Je browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven. Meer informatie over browser ondersteuning