Voetbal is vermaak, zo vindt Studio Sport-presentator Sjoerd van Ramshorst en dus mag er iets meer lucht in de manier waarop het besproken wordt. In gesprek met De VARAgids zegt hij dat dat nu soms te serieus gebeurt.

"Het is geen wetenschap, je moet kunnen uitzoomen. Ik benader het serieus, maar die toon hoef je niet de hele uitzending aan te houden. Het is zondagavond, het laatste uurtje van het weekend. Je moet het niet ingewikkelder maken dan het is", aldus de 34-jarige presentator.

Of hij de presentatie van Studio Sport echt anders aanvliegt, wil hij niet zo stellen. "Daar moeten de kijkers over oordelen. Iedere presentator neemt zijn eigen dingen mee."

Van Ramshorst presenteert sinds 2015 Studio Sport en maakte daarvoor al Sportjournaals. Als hij nu naar zichzelf kijkt vond hij zichzelf het eerste jaar heel zenuwachtig.

"Ik vroeg me af of ik het wel goed deed, of er wat fout ging. In het eerste jaar had ik een dipje, daarna heb ik gezegd: fuck it allemaal, ik wil vooral lol in mijn werk hebben. Ik kan alleen maar mezelf zijn. Als ik dan een keer een verkeerde grap maak? So be it. Het heeft geen zin om een rol te spelen, om een presentatorstem op te zetten. Natuurlijk zit er wel een filter op, maar ik wil niet alles wat ik zeg overwegen. Na het eerste jaar heb ik besloten om dat niet meer te doen."

Jarenlang had hij collega Tom Egbers als coach en mentor, inmiddels is dat Jeroen Pauw. "Ik heb hem gevraagd. In mijn ogen is hij de allerbeste, dus waarom zou ik dat niet doen? De NOS ging gelukkig akkoord. Eens in de paar weken bekijken we momenten waarvan ik dacht dat ze beter konden."