De eerste aflevering van Heel Holland Bakt Kids heeft zaterdagavond 530.000 kijkers getrokken. Hiermee eindigde het op plek twintig van best bekeken programma's, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het trekt daarmee aanzienlijk minder kijkers dan de volwassen versie van het programma.

De volwassen versie van Heel Holland Bakt doorbrak afgelopen seizoen de grens van drie miljoen kijkers.

Qua format lijkt het bakprogramma op de al bestaande versie, alleen zijn de opdrachten afgestemd op jongere bakkers. Zo had de uitzending van zaterdagavond 'Dierendag' als thema. Net als bij de volwassen versie zijn de presentatie en het juryoordeel in handen van Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven en André van Duin.

Het televisieprogramma dat de meeste kijkers trok is Wie is de Mol? met ruim 2,5 miljoen kijkers. De tweede en derde plek waren weggelegd voor het NOS Journaal om 20.00 uur en om 18.00 uur, met respectievelijk 2.308.000 en 1.365.000 kijkers.

Ook het satirische programma Dit Was Het Nieuws (1.252.000 kijkers) en Studio Sport Eredivisie (1.221.000 kijkers) waren populair op de zaterdagavond.