Chantal Janzen, Eva Jinek en Miljuschka Witzenhausen zijn dit jaar genomineerd voor de Televizier-Ster Presentatrice, werd maandagavond bekendgemaakt in RTL Boulevard.

De nominatie van Witzenhausen is opvallend. In tegenstelling tot Jinek en Janzen heeft zij nog geen grote kijkcijferhits gepresenteerd. Wel presenteerde ze meerdere kookprogramma's op RTL 4 en 24Kitchen en is ze regelmatig te zien aan de desk van RTL Boulevard.

Zondag werd bekend dat Witzenhausen voor Videoland een programma gaat maken over bodypositivity, een beweging waar ze zich al geruime tijd voor inzet.

In totaal waren 25 vrouwen genomineerd voor de publieksprijs voor beste presentatrice, op wie tot en met maandagochtend kon worden gestemd. Enkele andere genomineerden waren Geraldine Kemper, Merel Westrik, Nicolette Kluijver en Yvon Jaspers.

Later deze week wordt bekendgemaakt op welke drie mannelijke presentatoren het meest is gestemd in de categorie Televizier-Ster Presentator. Ook wordt dan bekend welke drie programma's kans maken op de Gouden Televizier-Ring.

De uitreiking van de prijzen vindt plaats op 8 oktober in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.