Vrijdag 19 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

BBC geeft meer dan zevenhonderd vrouwen een loonsverhoging

De BBC heeft volgens The Guardian meer dan zevenhonderd vrouwen een loonsverhoging gegeven. Eind vorig jaar werd de omroep door de rechter op de vingers getikt, omdat mannelijke medewerkers meer salaris kregen dan hun vrouwelijke collega's met vergelijkbare functies.
Door NU.nl

De Britse publieke omroep ligt al jaren onder vuur vanwege de verschillen in loon. Samira Ahmed klaagde de omroep in november 2019 aan voor 693.000 pond (805.000 euro), omdat ze zes keer zo weinig verdiende als haar collega Jeremy Vine. Onder anderen de BBC-presentatrices Naga Munchetty, Louise Minchin en Rachel Burden sloten zich bij de rechtszaak aan.

Ahmed won de zaak en de omroep leed grote reputatieschade. In navolging van deze en vele andere zaken besloot de BBC topsalarissen binnen de organisatie in te dammen. Dit leidde onder meer tot het vertrek van de populaire presentator Chris Evans.

De BBC presenteert binnenkort de eerste jaarcijfers onder leiding van directeur Tim Davie. Volgens The Guardian heeft de omroep de salarissen in een hoog tempo gelijkgetrokken, zodat Davie met een schone lei kon beginnen.


Lees meer over:
MediaBBC

Aanbevolen artikelen