Dinsdag 9 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Ellen DeGeneres

'Bestuur The Ellen Show wist al in 2018 van mogelijk schadelijke werksfeer'

Leidinggevenden achter The Ellen DeGeneres Show waren twee jaar geleden al op de hoogte van de vermeende stelselmatige (seksuele) intimidatie en het racisme op de werkvloer, meldt BuzzFeed News dinsdag. Destijds werd volgens producent Warner Bros. in een extern onderzoek echter geen bewijs voor de beweringen gevonden.
Door NU.nl

Het onderzoek werd twee jaar geleden uitgevoerd. Dat gebeurde lang voordat drie topproducenten werden ontslagen, nadat ze door tientallen voormalige werknemers waren beschuldigd van seksueel wangedrag en intimidatie.

Een woordvoerder van Warner Bros. vertelde BuzzFeed News dat daar in een extern onderzoek geen aanwijzingen voor zijn gevonden.

"Het werd onderzocht door een externe onderzoeker en afgesloten zonder enige onderbouwing van claims met betrekking tot genderdiscriminatie", aldus de woordvoerder. "Zoals eerder gemeld, doen we er alles aan om te veranderen wat moet veranderen en willen we op een constructieve en positieve manier vooruitgang boeken."

Meerdere medewerkers van de show zijn sceptisch over het nieuwe, lopende onderzoek naar de werkcultuur. Sommige ex-werknemers noemen het huidige onderzoek een "publi­ci­teits­stunt".


Lees meer over:

MediaEllen DeGeneresMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen