Presentator Arjen Lubach zegt in zijn boek Stoorzender te stoppen met zijn succesvolle programma Zondag met Lubach. Volgens Lubach komt het doordat er een gebrek is aan geschikte items.

"Ik denk dat de huidige vorm, dat ene half uur per week waarin naast een paar actualiteiten één groot thema centraal staat, tegen zijn grenzen aan loopt", meldt Lubach.

"Er zijn nu eenmaal maar een beperkt aantal heel zware onderwerpen die zich lenen voor twintig minuten boosheid en verontwaardiging."

Lubach wil geen interviews meer geven aan de geschreven pers na enkele negatieve ervaringen en daarom doet hij zijn verhaal in zijn eigen boek, dat woensdag verschijnt.

De presentator schrijft dat hij zijn besluit al een jaar geleden tijdens zijn vakantie heeft genomen. Omdat hij nog een contract van drie reeksen moet uitdienen, en er al twee zijn uitgezonden, lijkt de komende reeks die op 20 september begint zijn laatste te worden.

De veertigjarige presentator zegt wel te willen blijven werken met het team dat al bij het programma betrokken was. Het is niet bekend of er al een ander programma in de maak is.

Zondag met Lubach sinds 2014 op televisie

Zondag met Lubach wordt al sinds 2014 uitgezonden en vergaarde ieder seizoen meer kijkers, mede dankzij enkele virale video's. Zijn satirische video over America First, The Netherlands Second, ging de hele wereld over. In 2017 won hij de Gouden Televizier-Ring.

De VPRO zegt in een reactie tegen NU.nl in gesprek te zijn met Lubach over toekomstige plannen. "We vinden het geweldig om te zien hoe Arjen zich elke keer weer opnieuw wil uitvinden en zichzelf blijft uitdagen om met nieuwe plannen te komen."

De woordvoerder zegt niet of er al concrete plannen zijn voor nieuwe programma's van Lubach bij de omroep.

Lubach: 'Angst was dat Zondag met Lubach te serieus genomen werd'
220
Lubach: 'Angst was dat Zondag met Lubach te serieus genomen werd'