Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Boeren rijden het Mediapark op

Enkele trekkers op Mediapark wegens Zomergasten met minister Schouten

Zes trekkers hebben zich zondagavond op het Mediapark in Hilversum verzameld omdat minister van Landbouw Carola Schouten daar aanschuift in een uitzending van Zomergasten. Dat bevestigt de politie aan NU.nl na bericht van De Gooi- en Eemlander.
Door NU.nl

Er zouden mogelijk nog meer trekkers onderweg zijn. De politie zegt het Mediapark en omgeving te monitoren. Volgens de krant was de politie verrast door de opkomst van de boeren.

De situatie op het Mediapark is rustig en de uitzending van vanavond gaat gewoon door, aldus een woordvoerder van de VPRO aan NU.nl.

Het protest richt zich tegen het stikstofbeleid van de minister. Vanaf 1 september mag krachtvoer voor koeien minder eiwit bevatten. De verminderde hoeveelheid eiwit zorgt voor minder uitstoot van ammoniak (waarin stikstof zit) en die zogenoemde stikstofruimte kan worden gebruikt voor de bouw van huizen en de aanleg van wegen.

Dat die stikstofruimte bij boeren vandaan moet komen, ervaren ze als een schop tegen het zere been. Vorige maand blokkeerden boerenorganisaties snelwegen en distributiecentra en kwamen ze verhaal halen op het Binnenhof.

Beeld uit video: Boeren verzamelen zich bij Binnenhof voor spontaan protest1:29
Afspelen knop

Boeren verzamelen zich bij Binnenhof voor spontaan protest

Boeren verzamelen zich bij Binnenhof voor spontaan protest


Lees meer over:

Carola SchoutenZomergastenBinnenlandMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen