Linda Hakeboom (34) is gediagnosticeerd met borstkanker, zo meldt de presentatrice en documentairemaakster vrijdag op Instagram. De komende tijd wordt onderzocht welke behandelingen ze moet ondergaan.

"Ik heb helaas slecht nieuws gekregen. Het knobbeltje dat ik ontdekte, blijkt kwaadaardig", schrijft de presentatrice. "Ik heb borstkanker. Dat is een heel gek bericht om te krijgen en het stof moet nog een beetje neerdwarrelen hier, merk ik." Hakeboom zegt dat er de komende tijd veel onderzoeken worden gedaan "om te kijken wat er moet gebeuren".

Ook wil de presentatrice, die onder meer bekend is van RamBam en Linda's Mannen, haar volgers op het hart drukken om alert te zijn op knobbeltjes. "Ik weet dat dit een ver-van-je-bedshow lijkt, maar dit kan iedereen overkomen." Ze hoopt dat andere vrouwen hun borsten regelmatig checken. "En als je iets voelt, of als je twijfelt, ga dan direct naar de huisarts."

Het is volgens Hakeboom beter om "tien keer voor niets" naar de dokter te gaan, dan "één keer te laat". Ze sluit haar bericht af met: "Alsjeblieft, trek aan de bel. Hoe onbenullig het ook lijkt."