527.000 mensen hebben maandagavond gekeken naar het debuut van De Hit Kwis op NPO1. De muziekshow wordt gepresenteerd door Kees Tol en Romy Monteiro.

De show zorgde voor een dip in de kijkcijfers op NPO1: naar het Sportjournaal (717.000 kijkers) en Piets Weerbericht (669.000 kijkers) het uur ervoor keken aanzienlijk meer mensen. De kijkcijfers van het programma erna waren een stuk hoger, want naar het NOS Journaal van 20.00 uur keken zo'n 1,85 miljoen mensen.

De quiz van AVROTROS draait geheel om muziek en laat drie kandidatenduo's tegen elkaar strijden voor de winst. Het programma is dagelijks te zien na Piets Weerbericht.

In totaal scoorden acht programma's maandagavond boven de miljoen kijkers. Naast het Journaal waren dat onder andere De Slimste Mens (1,36 miljoen kijkers), De Vakantieman (1,35 miljoen kijkers) en Het Mooiste Meisje van de Klas (1,21 miljoen kijkers). Zeven van die programma's zijn te zien bij de NPO. Alleen het Half acht nieuws van RTL scoorde ook meer dan een miljoen kijkers (1,15 miljoen).