Twan Huys heeft de ambitie zijn interviewprogramma College Tour terug op televisie te brengen. Dat zei hij vrijdagavond in het programma Volgspot op NPO Radio 5.

"Het heeft zoveel mooie gesprekken opgeleverd, met gasten waarvan ik nooit had gedacht dat ze zich ooit in Nederland twee uur lang zouden laten interviewen door mij en studenten", aldus Huys.

Huys presenteerde het programma tussen 2007 en 2018. Volgens de journalist heeft het programma een grote generatie geïnspireerd.

"Dat weet ik, omdat mensen dat aan me verteld hebben die die uitzendingen hebben meegemaakt. Die hebben daar soms een beslissende zet door gekregen. Er zijn allerlei mooie ontwikkelingen geweest naar aanleiding van College Tour."

"Wie weet komt het gewoon weer terug." Wanneer het programma terugkeert, weet Huys echter niet te melden.

Deze zomer vervangt Huys zijn collega Sven Kockelman in het NPO Radio 1-programma 1 op 1 en in augustus gaat hij door met het presenteren van Buitenhof, dat hij voor de zomerstop al een half jaar deed.

De presentator heeft zin om weer aan het werk te gaan. "Ik mis het om over de zaken die iedereen bezighouden te spreken.