Nick Cannon heeft donderdag excuses aangeboden voor antisemitische uitspraken in zijn podcast Cannon's Class. De beelden van de betreffende aflevering, die in juni werd uitgezonden, zijn van YouTube verwijderd omdat ze volgens het videoplatform aan zouden zetten tot haat.

"In de eerste plaats wil ik mijn Joodse zusters en broeders mijn nederige en oprechte excuses aanbieden voor de kwetsende en polariserende woorden die uit mijn mond kwamen tijdens mijn interview met Richard Griffin", aldus Cannon over zijn gesprek met rapper Professor Griff.

"Ze onderschreven de ergste stereotypen van een trots en geweldig volk en ik schaam me voor de onwetendheid en naïviteit waardoor ik deze dingen heb kunnen zeggen."

Dinsdag verbrak Cannons werkgever ViacomCBS de banden met de presentator. Het mediabedrijf vond dat hij zich niet voldoende verontschuldigd had voor zijn uitlatingen.

In de inmiddels verwijderde podcastaflevering van 30 juni deed de presentator onder meer de uitspraak "zwarte mensen zijn de echte Hebreeën" en besprak hij antisemitische complottheorieën. Ook zei Cannon dat witte mensen door hun gebrek aan pigment "een beetje minder zijn dan mensen met een donkerdere huid" en daardoor angstgevoelens ervaren.