The Guardian gaat 180 banen schrappen vanwege de grote impact die het coronavirus heeft gehad, zo meldt de Britse krant woensdag. Bij de BBC gaan 520 banen verloren.

Bij The Guardian gaan het om zowel redactionele als commerciële functies. Hoofdredacteur Katharine Viner en directeur van de Guardian Media Group Annette Thomas zeiden in een gezamenlijke verklaring dat de coronacrisis voor een "onhoudbaar financieel uitzicht" heeft gezorgd.

Volgens Viner en Thomas zijn de inkomsten ten opzichte van afgelopen jaar met ongeveer 25 miljoen pond (ruim 27,5 miljoen euro) gedaald. In de verklaring wordt ook gesproken over de afwikkeling van de ontslagen. "We zullen al onze voorstellen, inclusief ontslagvoorwaarden, bespreken tijdens collectief overleg met onze werknemers en vakbondsvertegenwoordigers", aldus Viner en Thomas.

De BBC kondigde begin dit jaar al aan dat er zo'n 450 banen zouden verdwijnen, maar door de coronacrisis werden alle plannen tijdelijk op pauze gezet. Nu blijkt dat er nog meer bezuinigd moet worden en verdwijnen er nog eens 70 banen extra.