Felix Meurders (73) maakt in 2021 de overstap naar NPO Radio 5. De presentator verlaat hiermee na 25 jaar zijn programma Spijkers met Koppen, meldt BNNVARA dinsdag.

Meurders zal in het nieuwe jaar wekelijks op zaterdagochtend een nieuw muziekprogramma presenteren, dat van 10.00 tot 12.00 uur wordt uitgezonden. Naast muziek zijn er ook gesprekken te horen met mensen die dat weekend iets bijzonders gaan doen.

Het programma maakt hij voor BNNVARA, eveneens de omroep die Spijkers met Koppen maakt. De omroep maakt daarmee na jaren een terugkeer op NPO Radio 5.

"Omdat ik met hart en ziel verknocht ben aan Spijkers met Koppen heb ik lang getwijfeld om ja te zeggen tegen Radio 5", zegt Meurders over zijn overstap.

"Ik moest echt kiezen want beide programma's presenteren kan niet gezien de uitzendtijdstippen. Uiteindelijk heeft de doorslag gegeven dat ik weer eens wat nieuws kan gaan doen op de radio. En omdat ik op deze manier mijn vaardigheden van zowel interviewer als dj kan combineren."

Er wordt nog gezocht naar een co-presentator voor Dolf Jansen, met wie Meurders zijn huidige radioprogramma presenteert.

Ook Dekker en Van Inkel wisselen van zender

Meurders maakte in 1968 zijn radiodebuut op Radio Luxembourg en begon in 1969 bij de NOS op Hilversum 3 (nu NPO Radio 3FM). Ook is hij bekend van het consumentenprogramma Kassa, dat hij van 1989 tot 2011 presenteerde.

Net als Meurders maakt Daniël Dekker de overstap van NPO Radio 2 naar NPO Radio 5. De radio-dj neemt de presentatie op zich van een nieuw dagelijks lunchprogramma dat wordt gemaakt door Omroep MAX. Dat betekent dat hij niet meer te horen is in zijn programma Muziekcafé (AVROTROS). Een nieuwe presentator voor dit programma wordt gezocht.

Jeroen van Inkel verhuist eveneens binnen de radiozenders van de publieke omroep. Hij verlaat NPO Radio 5 juist voor NPO Radio 2 en zal daar vanaf oktober zijn programma Rinkeldekinkel (eveneens BNNVARA) presenteren op weekenddagen van 7.00 tot 10.00 uur.