De benefietavond Nederland voor Suriname heeft woensdag 540.000 kijkers getrokken volgens Stichting KijkOnderzoek. Het op NPO1 uitgezonden NTR-programma belandde daarmee op de veertiende plek in de lijst met de best bekeken televisieprogramma's.

Woensdagavond stond de teller voor de benefietavond, een initiatief van onder anderen cabaretier en presentator Jörgen Raymann om Suriname te helpen met de bestrijding van het coronavirus, op ruim 500.000 euro. De NTR verwacht dat het bedrag nog zal oplopen.

Op 1 juli maakte de NTR bekend de benefietavond uit te gaan zenden. "De huidige crisis treft vooral de gewone Surinamer buitengewoon hard. De verbondenheid en bijzondere band tussen Nederland en Suriname bestaat al heel lang en zal blijven bestaan. Laten we elkaar helpen", zei Raymann toen over zijn initiatief ten bate van de voormalige Nederlandse kolonie.

Het best bekeken televisieprogramma van woensdag was het NOS Journaal van 20.00 uur, met 1.676.000 kijkers. Het NOS Journaal van 18.00 uur (1.179.000 kijkers) en het actualiteitenprogramma EenVandaag (1.067.000 kijkers) maken de top drie compleet.