De opnames van seizoen 21 van Expeditie Robinson zijn voorlopig uitgesteld. Een woordvoerder van RTL laat maandag aan NU.nl weten dat het productieteam klaar was om naar de Filipijnen af te reizen, maar dat de coronacrisis toch roet in het eten gooit.

Dit betekent dat er voorlopig geen nieuw seizoen van het programma te zien is. Het is nog niet bekend tot wanneer de opnames moeten worden uitgesteld. Wel laat de woordvoerder weten dat er ondertussen wordt gekeken naar alternatieve locaties.

Volgens RTL was de productie startklaar voor het opnemen van een nieuw seizoen op de Filipijnen. Door de coronacrisis is de reis naar het land echter vrijwel onmogelijk.

"Van uitstel komt geen afstel, maar het garanderen van de gezondheid en veiligheid van de presentatoren, deelnemers en crew staat voorop en is leidend in de beslissing om uiteindelijk af te reizen en een nieuw seizoen van Expeditie Robinson te maken", aldus de woordvoerder.

Het twintigste seizoen van Expeditie Robinson eindigde op 15 december 2019 en werd gewonnen door Hugo Kennis. Het meest recente seizoen van programma waarin mensen de strijd met elkaar aangaan om te overleven op een onbewoond eiland werd gepresenteerd door Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels.